Despre mine

Blogul acesta este un loc de bucurie, de cugetare, de răgaz, de inspirație. Este un loc unde împărtășesc din ce știu, din ce mă însuflețește, din ce îmi trezește curiozitatea, din creativitatea mea.

Cine sunt eu? Sunt Andreea, mama lui Sebastian și a lui Andrei, psihoterapeut, analist comportamental, formator, mentor, autoare de carte, soție, fiică, soră, prietenă și câte și mai câte roluri, ca fiecare dintre noi (chiar dacă nu aceleași, desigur)! Care este raza care le străbate pe toate? Intenția mea de a fi acolo, prezentă, cu mintea și cu emoțiile mele, și de a contribui la bunăstarea celor cărora le sunt alături. Iar pentru asta am de lucru cu mine, niciodată nu voi ieși la pensie de la a lucra cu mine și de la a învăța lucruri noi.

Cred că nu e nicio persoană de la care nu avem nimic de învățat, în fiecare zi privesc în jurul meu și primesc atât de multe de la ceilalți, lucruri care contribuie la devenirea mea. Așa că blogul acesta este modul meu de a împărtăși la rândul meu din ființa mea și de a contribui la roata aceasta de inspirație reciprocă.

Profesia pe care mi-am ales-o este o parte importantă din mine. Cred că aici este îmbinarea potrivită între a face ceea ce îmi place, a face activitatea la care mă pricep cel mai bine și a oferi ceva de care societatea are nevoie.

Am regăsit în psihologie resurse și idei pentru a însoți cu blândețe și încredere persoane aflate în dificultate în viețile lor și în Analiza Comportamentală Aplicată  procedee de lucru și principii demonstrate științific, care dau rezultate.

E important de știut că articolele de pe blog nu înlocuiesc consultațiile de specialitate.

Bine ați venit!

Formare profesională

2022 – Reacreditare ca analist comportamental BCBA (proces necesar o dată la 2 ani)

2022 – Absolvirea cursului de formator și obținerea diplomei acreditate ANC de formator

2020 – Reacreditare ca analist comportamental BCBA (proces necesar o dată la 2 ani)

2020 – Accesul la treapta de Psihoterapeut Specialist acreditat de Colegiul Psihologilor din România

2018 – Reacreditare ca analist comportamental BCBA (proces necesar o dată la 2 ani)

2016 – Obținerea certificării internaționale în analiză comportamentală aplicată (ABA), nivelul de analist comportamental independent – Board Certified Behavior Analyst (BCBA)

2015 – 2016 – Supervizarea activității mele de Consultant ABA în lucrul cu copii cu autism de către un analist comportamental (BCBA-D) din SUA

2013 – 2015 – Formare recunoscută internațional în ABA – University of North Texas, Department of Applied Behavior Analysis Online

2012 – Program de formare continuă de sprijin pentru integrarea socială și profesională a persoanelor cu TSA, ”Și ei trebuie să aibă o șansă”. Programul a inclus 40 de ore de participare la cursul ”Intervenții terapeutice în recuperarea persoanelor cu TSA” și 30 de ore de practică supervizată.

2008 – 2010 – Universitatea din București, Master de Psihodiagnoză, Psihoterapie (PEU) și Dezvoltare personală. Formare în psihoterapie experiențială. În timpul masterului, am obținut o bursă Erasmus și am studiat 6 luni în Spania, la Universitatea din Santiago de Compostela. Acolo am asistat la lucrul cu copii cu autism din Centrul de intervenție timpurie al Universității.

2005 – 2008 – Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Secția Psihologie, șef de promoție

Experiență profesională

  • Formarea analiștilor comportamentali în calitate de lector la Universitatea Clemson-România.
  • Evaluarea inițială și continuă a abilităților copiilor.
  • Coordonarea echipelor de terapeuți și a familiilor.
  • Training oferit familiilor.
  • Susținerea de cursuri de specialitate și de ateliere practice.
  • Participarea la conferințe în calitate de lector.
  • Psihoterapie individuală cu adulți.
  • Psihoterapie și consultanță pentru familii.
  • Consultanță oferită în parenting.
  • Consultanță oferită pentru ajutarea copiilor cu întârziere în dezvoltarea limbajului să vorbească.
  • Susținerea de grupuri de dezvoltare personală pentru adulți.
  • Susținerea de ateliere de dezvoltare personală pentru copii.
  • Supervizarea profesioniștilor în analiză comportamentală aplicată.

Publicații

Cartea – ” În căutarea identității de sine. Filmul unui parcurs terapeutic unificator – Studiu de caz ”, 2010, SPER

Broșura scrisă alături de Daniela Gavankar – ”Intervenția în autism – de la teorie la practică. Ghidul complet al părintelui informat”

TEDx Talk

poza profil Andreea Stroe Matauan

Subscribe & Follow

Categorii

×