Ateliere de dezvoltare a inteligenței emoționale la Ludotech

octombrie 7, 2018 andreeamatauan 2 min timp citire Fără comentarii
Ateliere de dezvoltare a inteligenței emoționale la Ludotech

Ateliere de dezvoltare a inteligenței emoționale la Ludotech

octombrie 7, 2018 Andreea Stroe Mățăuan 2 min timp citire Fără comentarii

Toamna aceasta am început o frumoasă colaborare cu Ludotech, un loc de joacă și de învățare plin de suflet pentru copii și pentru familiile lor. În ce constă colaborarea? Voi susține în acest loc, în care mă simt ca acasă, o serie de ateliere practice pentru copii împreună cu părinții lor.

Primul atelier din această serie s-a desfășurat marți, 2 octombrie. A fost vorba despre un atelier senzorial de dezvoltare a inteligenței emoționale – ”Curcubeul emoțiilor”. Iată, pe scurt în ce a constat: perechile părinte-copil au ascultat o poveste terapeutică despre emoții, în care s-a creat cadrul pentru ca fiecare emoție să fie acceptată, să își aibă locul în spațiul nostru psihic. A urmat apoi crearea propriului curcubeul al emoțiilor prin metoda colajului, cu materiale colorate și variate. La final, fiecare și-a împărtășit creația cu grupul și ne-a vorbit de propria cromatică emoțională.

Chipul drag al părintelui

Următorul atelier va avea loc marți, 9 octombrie, de la 17:00 la 17:50. Este un proiect pe care l-am intitulat ”Chipul drag al părintelui – atelier senzorial și de mindfulness”, iar vârsta recomandată a copiilor este de 18 luni – 5 ani, însă dacă sunt părinți cu copii mai mari care vor să participe, sunt bineveniți! Pentru copiii mici, important este să fi depășit vârsta la care bagă aproape totul în gură, dat fiind că lucrăm și cu materiale mai micuțe.

Ce îmi propun în cadrul acestui atelier este să discutăm despre emoții și despre chip ca transmițător al emoțiilor noastre către ceilalți. Vom experimenta împreună expresiile emoționale, vom învăța să fim recunoscători și să devenim conștienți de bogăția de informații oferită de părțile corpului situate pe față, și fiecare cuplu părinte-copil va crea portretul senzorial al părintelui folosind metoda colajului.

Beneficii:

  • Conectare părinte-copil
  • Dezvoltarea abilității de concentrare
  • Conștientizare corporală
  • Recunoștință pentru funcțiile părților corpului
  • Flexibilitatea gândirii și creativitate
  • Învățare de tip experiențial – prin joc
  • Dezvoltarea abilităților de motricitate fină

Înscrierile se fac printr-un e-mail la adresa: contact@ludotech.ro

Participarea la atelier aduce și o oră de joacă gratuită la Ludotech după eveniment.

Găsiți mai multe detalii despre eveniment aici.

Mă simt încântată de începerea acestui nou proiect. Cred cu putere că este nevoie ca psihologii să se implice în partea de prevenție, de creare a unor obiceiuri ce țin de o dezvoltare psihică armonioasă.

Andreea Stroe Mățăuan

All posts

Fără comentarii

Lasă un răspuns

Subscribe & Follow

×